Fiets Leasen Via Werkgever Fiscaal

Anthony Harding | Agustus 09, 2021 | Tidak ada komentar

Op een leasefiets heeft u vanaf 2020 7 bijtelling. De werkgever kan zelf beslissen ze al dan niet toe te kennen en beslist ook zelf over het bedrag.


Zakelijke Fiets Leasen Met 7 Bijtelling Multilease

Bij operationele leasing gaat het over het gebruik van de fiets gedurende een bepaalde periode.

Fiets leasen via werkgever fiscaal. Bij het leasen van een fiets in Belgi komen de werkgever en zijn werknemer meestal overeen dat een fiets ter beschikking wordt gesteld in ruil voor inhouding op het salaris. Ondernemers bijvoorbeeld kleine ondernemers en zzpers kunnen ook zelf gebruik maken van de regeling. Als werkgever regelt u een aantal onbelaste vergoedingen via de Werkkostenregeling WKR bijvoorbeeld de vergoedingen voor de fiets.

De hoogte van je maandelijkse leasebedrag is afhankelijk van je maandelijkse brutoloon. Met een fietsbeleid bied je je medewerkers de mogelijkheid om bestaande loonelementen in te ruilen voor een fiets of speed pedelecJe kiest als werkgever zelf hoe vrij je medewerkers zijn in de keuze van hun bedrijfsfiets en eventuele toebehoren. Dan mag u maximaal 130 btw aftrekken.

De fietsvergoeding is een gunst. De bijdrage via het brutoloon is vrijgesteld van bedrijfsvoorheffing en RSZ waardoor de werknemer slechts de helft van de werkelijke kostprijs betaalt. Een fietsvergoeding is een kilometervergoeding die de werkgever geeft aan zijn personeelsleden die hun woon-werkverplaatsingen geheel of gedeeltelijk met de fiets doen.

Per 1 januari 2020 geldt voor het priv gebruik van de leasefiets een vaste bijtelling. Doe jij een bijdrage. Het wordt voor werkgevers makkelijker om hun werknemers te laten profiteren van een fiets van de zaak.

Fietslease onder de loep Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om in te spelen op de mobiliteitsproblematiek en het welzijn van hun medewerkers. Als een werknemer een bedrijfsfiets krijgt van zijn werkgever dan wordt dit niet beschouwd als een voordeel van alle aard. Dat betekent dat u bij een leasefiets van 749 of minder de volledige btw mag aftrekken.

Dan loopt het voordeel op tot wel 80 voor de medewerker. De fiets wordt ter beschikking gesteld van de werknemer maar blijft eigendom van de leasingfirma. De fiscale besparing wordt namelijk berekend op basis van de bijbehorende belastingschaal verschillende algemene heffingskortingen die je afdraagt.

De bijtelling van 7 procent is voor jouw rekening en mogelijk een deel de maandelijkse leasekosten. Betaalt uw werknemer geen eigen bijdrage voor de leasefiets. Uw werknemers mogen de fiets ook priv gebruiken.

Hier kan de werkgever een maandelijkse bijdrage doen aan de leasefiets. En dat is een mooie zaak. Een leasefiets is tot wel 35 goedkoper dan priv aanschaf omdat de prijs van de fiets fiscaal voordelig ingehouden kan worden op het brutoloon van de medewerker.

Je koopt geen fiets maar je werkgever least hem voor je. Per 1 januari 2020 is de fiscale regeling voor de fiets van de zaak veranderd. De nieuwe leasefietsregeling die per 1 januari 2020 van kracht is wordt buiten de WKR geregeld.

De voorwaarde is wel dat die bedrijfsfiets gebruikt wordt voor woon-werkverplaatsingen. Zowel de aankoop als de leasing van een elektrische fiets is voor bedrijven 100 fiscaal aftrekbaar wat het natuurlijk meteen financieel aantrekkelijk maakt. Kosten voor financile leasing zijn voor de werkgever 120 aftrekbaar.

De bedrijfsfiets is fiscaal vrijgesteld voor de werknemer. U werkgever mag u een reiskostenvergoeding verstrekken tot 19 cent per kilometer dit heeft geen fiscale gevolgen. En van een limiet is geen sprake want ook een e-bike of racefiets van de zaak van duizenden euros valt binnen de nieuwe regeling.

Fiscale gevolgen van een leasefiets via de werkgever. Een fiets leasen als werkgever in Belgi is interessant omdat onze overheid je heel wat voordelen toereikt.


Fiets Lease Van Buuren Fietsen


Fiets Van De Zaak Tweewielercentrum Hans Voorn


Is Een Zakelijke Leasefiets Gunstig Voor Jou Anwb


Elektrische Fiets Leasen Met 7 Bijtelling Fietsenwinkel Barendrecht


Fiets Leasen Wkr En Salarisadministratie Hoe Zit Het Salaris Vanmorgen


Het Meest Ontzorgende Fietsplan Voor Elk Bedrijf Vdw Lease


Je Fiets Van De Zaak Ook Prive Gebruiken Ja Dat Kan Hellorider


Is Een Zakelijke Leasefiets Gunstig Voor Jou Anwb


Elementor Landing Page As Seen On Tsr Lease Business Website Design Built On Wordpress With Element Business Website Design Website Design Wordpress Design


4 Tips Voor Een E Bike Van De Zaak Fietsenwinkel Nl


Een Fiets Kopen Of Leasen Zo Kun Je De Fietsleasing Berekenen


Fiets Van De Zaak Met Fietsplan Consumentenbond


Alles Over Het Leasen Van Een Fiets In 2020


Elektrische Fiets Leasen Fietsvergelijkers


De Bedrijfsfiets De Voordelen Op Een Rij Sd Worx


Een Fiets Van De Zaak Dit Zijn De Mogelijkheden Pw


Fiets Van De Zaak Hoe Werkt Het Ondernemen Met Personeel


Bike Planet Sport Fietsleasing


Btw Aftrek En Overige Fiscale Voordelen Van Een Lease Fiets Van De Zaak Fietsenwinkel Nl




Email Newsletter

Like what you read here in this blog post?
Get more like it delivered to your inbox daily.



Designed by Prayag Verma