Ongelukken Door Appen Op De Fiets

Anthony Harding | Agustus 14, 2021 | Tidak ada komentar

Niet alleen in de auto kan dat grote gevolgen hebben ook als. Volgens hem zijn veel te veel kinderen en ouders met hun telefoon bezig in.


Pin Op Portofolio Ft3 Trends

Ook kan telefoongebruik ertoe leiden dat fietsers hun aandacht niet meer bij het.

Ongelukken door appen op de fiets. Het is aannemelijk dat afleiding door het gebruik van mobiele telefoons op de fiets het risico op een ongeval verhoogt. Fietsers - Hoe gevaarlijk. Enkele ouders die een kind hebben verloren terwijl het op de fiets op het mobieltje loerde of naar harde muziek luisterde hebben op.

Appen op de fiets Daar waar het telefoongebruik op de fiets flink toe lijkt te nemen en leidt tot irritaties bij mede-weggebruikers is er weinig tot geen indicatie dat dit ook leidt tot extra ongevallen. Uit onze peilingen blijkt dat een op de vijf ongelukken bij jonge fietsers wordt veroorzaakt door het gebruik van de smartphone op een fiets verduidelijkt Rob Stomphorst woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland VVN. Appen zorgt er zelfs het vaakst voor dat ogen niet op de weg zijn gericht.

Veel meer verkeersboetes uitgedeeld 1 2 PROVINCIE UTRECHT - Utrechters zijn het afgelopen jaar veel vaker op de bon geslingerd voor het gebruik van hun. Of je nou wandelt fietst of in de auto zit een smartphone gebruiken is in het verkeer altijd een grote afleider. Het is te prijzen dat minister Melanie Schultz van Haegen VVD Infrastructuur laat onderzoeken of gebruik van de mobiele telefoon op de fiets kan worden verboden.

Verkeersdoden onder de fietsers vallen nog steeds met name in ongevallen met motorvoertuigen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek CBS telde toen 206 dodelijke ongelukken met fietsers. Doordat fietsers op het telefoonscherm kijken hebben ze hun ogen niet op de weg en doordat ze met oor- of koptelefoon naar muziek luisteren horen ze het andere verkeer niet of minder goed aankomen.

Bij eenvijfde van de ongevallen met fietsers tussen 12 en 24 jaar speelt de smartphone een dubieuze rol. Mocht diezelfde fietser zich schuldig hebben gemaakt aan appen op de fiets dat vervolgens is vastgelegd met bijvoorbeeld een camera dan kan de fietser sinds 1 juli tch aansprakelijk worden gesteld voor de schade. Op de fiets riskeer je een forse boete als je onderweg appt of niet-handsfree belt.

Appen op de fiets kan dus wel leiden tot een strafrechtelijke veroordeling als daardoor een ongeval wordt veroorzaakt. Fietsen weer veiliger geworden weinig ongelukken door. Veroorzaakt een bellende fietser een ongeluk met een voetganger.

Dat waren er 17 meer dan in 2016 en het hoogste. Net als in de auto dus. Veel ongelukken in het verkeer komen doordat bestuurders worden afgeleid.

Als je je telefoon op de fiets gebruikt kan je niet goed opletten. Op dit moment zijn er niet veel fietsers die ernstig gewond raken of zelfs overlijden door telefoongebruik op de fiets erkenden de bewindspersonen bij het aankondigden van de nieuwe regels. Kulkens hield na de dood van zijn zoon voor de camera van NH een vurig pleidooi voor een appverbod op de fiets.

Dus als er bijvoorbeeld een auto door rood rijdt kan je die niet op tijd zien of ontwijken. Maar elk ongeval is er wat hen betreft een teveel. Daarnaast ben je ook afgeleid door je telefoon.

Misschien rijd je doordat je je aandacht op je telefoon hebt wel zelf door de rood of zie je iets niet midden op de weg liggen. Niet alleen in de auto kan dat grote gevolgen hebben ook als fietser kan het gebruik van je telefoon een fataal ongeluk veroorzaken. Ongelukken door appen op de fiets Fietser veroordeeld voor dodelijk ongeval door appen.

Even een appje versturen of muziek aanzetten terwijl je aan het fietsen bent. Muziek luisteren en handsfree bellen zorgen ook voor slechter weggedrag. De afgelopen twaalf maanden kwamen bergingsbedrijven in actie.

Fietsers met een telefoon in de hand zijn nauwelijks vaker bij ongelukken betrokken dan fietsers met hun mobiel veilig in de broekzak. Het slachtoffer of in deze de nabestaande n kunnen daarnaast de schade verhalen op de fietsster nu vaststaat dat het ongeval aan de schuld van de fietsster is te wijten. Een 23-jarige vrouw werd door de rechtbank in Zutphen veroordeeld omdat ze tijdens het appen op de fiets een dodelijk verkeersongeval heeft.

Dat concludeert hoogleraar transportbeleid aan. Minder dan 1 procent van de slachtoffers van een fietsongelukken op. Slechts een zeer beperkt deel van de fietsongelukken wordt veroorzaakt door fietsers die hun telefoon gebruiken.

Dus stel dat een automobilist in botsing komt met een fietser dan ligt de schuld vrijwel altijd bij de autobestuurder. Appen op de fiets bellen achter het stuur. Bijvoorbeeld door hun telefoon.


Amazon De Komt In Aanmerking Voor Prime Olay Of Olaz Voor Vrouwen Gezichtsverzorging Beauty Gesichtspflege Gesicht Pflege Gesicht


Pin Op Trends


Crash Between Tram And Mercedes Amsterdam 1964 Vervoer Openbaar Vervoer Amsterdam Nederland


Charcoal Peel Off Mask Van Hema Facemask Mask Huid Masker Houtskool


Slim Buitenstopcontact Met Wifi Stopcontact Stekkerdoos Apparaat


Digitale Tekening Oplage 10 Geinspireerd Door Een Artikel In Nrcnext Van 24 Januari 2018 Rechter Is Reddingsboei Gron Reddingsboei Digitale Tekening Tekenen


Pin Op Ik Wil Dagaanbiedingen


Ziggo Mail Postvak In


Pin Op Ava


Kinderkraft Wipstoel Babyschommel Met Speeltjes En Muziek Vakantieveilingen Be Bied Mee Muziek Baby Spel


Digitale Tekening Oplage 10 Geinspireerd Door Een Artikel In Nrcnext Van 24 Januari 2018 Rechter Is Reddingsboei Gron Reddingsboei Digitale Tekening Tekenen


Derek And Meredith Grey S Anatomy Season 10 Episode 10 Stills Meredith In Charge Greys Anatomy Meredith Grey Grey S Anatomy


Pin Op Trends




Email Newsletter

Like what you read here in this blog post?
Get more like it delivered to your inbox daily.



Designed by Prayag Verma